• 181918
10% попуст
Заштеди со Клуб цена

Боја за внатрешни ѕидови MAXIPOL 1L

МAXIPOL е еколошка боја за внатрешни ѕидни површини. Се одликува со исклучителна белина, висока покривност, паропропусност и отпорност на суво бришење. Погоден е за боење на сите видови суви и тврди површини: фино малтерисувани вертикални и плафонски површини, бетон, влакнесто-цементни површини и гипс картонски плочи. МAXIPOL може да се нијансира со МAXI Color пигментите за нијансирање, како и на МAXIМIX системот.

Површината мора да биде: сува, носивно способна, чиста и без слабо врзани делови, прашина, водорастворливи соли, мрснотии и останати нечистотиии. Старата боја, која не е добро врзана, механички се одстранува. Нерамните површини да се израмнат со некоја од GLETOLIN масите за глетување на внатрешни ѕидови. Пред боење, површината треба да се импрегнира со соодветна МAXIKRIL подлога, во зависност од состојбата на површината. МAXIPOL се нанесува со четка, ваљак или машина за прскање, во два покривни слоја. Притоа за првиот слој МAXIPOL от може да се разреди со вода до 40%, додека за вториот слој може да се разреди до 25%. Вториот слој се нанеува по 6 часа, односно на претходно исушениот премаз. По употребата, алатот веднаш да се испере со вода.

Клуб Цена
171 ден. 190 ден.

На залиха