Aлфи Техноцентар - 075 211 100   |     УЛИЦА 7 БРОЈ 16, 1300 КУМАНОВО

Don MBS


Димензии HxWxD 138 x 66 x 73 см

Моќ 22 kW

Испорачаната моќност е 21 kW

Моќта е испорачана во средина од 1 kW

Степен на искористеност 90%

CO емисија дрво / јаглен 0.03%

Волумен на котелот 41 л

Екстракција на чад Ø80 mm

Температура на издувниот гас 120 ° C

Тежина 270 кг

Потрошувачка на гориво 1,6 – 4,3 kg / h


0 Коментари

MBS 10


Тип Стандард

Номинална излезна топлина 11 kW

Позиција на каминот Лево

Позиција на цевката за чад Десно

Тип на гориво Дрво / Јаглен

Димензии на чад Ø 120 mm

Степен на искористеност (дрво / јаглен) Дрво – 85%

Димензии на рерната (ШxВxД) 49 x 20 x 46 cm

Димензии на камина (ШxВxД) 20 x 25 x 40 cm

Димензии 94,5 x 85 x 64,5 cm

Боја Бела


0 Коментари

MBS AS LUX


Димензии на шпоретот (ШxВxД mm) 845x 900 x 654

Димензии за завеси (ШxВxД mm) 270х 350х470

Димензии на камина (ШxВxД mm) 270x270x350

Моќ – дрво / јаглен (kw) 8kW / 12kW

Степен на искористеност – дрво / јаглен (%) 78%

Греење капацитет 52m2

Тежина на шпоретот (кг) 155кг

Екстракција на чад

Централно Пречник на чад (mm) ø150

Гориво дрво и јаглен

Бои Бордо, Крем


0 Коментари

MBS AS


Димензии на шпоретот (ШxВxД mm) 845x 900 x 654

Димензии за завеси (ШxВxД mm) 270х 350х470

Димензии на камина (ШxВxД mm) 270x270x350

Моќ – дрво / јаглен (kw) 8kW / 12kW

Степен на искористеност – дрво / јаглен (%) 78%

Греење капацитет 52m2

Тежина на шпоретот (кг) 155кг

Екстракција на чад

Централно Пречник на чад (mm) ø150

Гориво дрво и јаглен

Боја Бордо, Крем


0 Коментари

MBS Trend


Димензии на шпоретот  (ШxВxД mm) 855X900X495

Димензии на рерната (ШxВxД mm) 205X370X325

Димензии на ложиштето (ШxВxД mm) 270X335X370

Моќ (kw) 7,5 / 8 степен на експлоатација – дрво / јаглен (%) 77/73

Греење капацитет 38m2-50m2 (дрво) 40m2-52m2(јаглен)

Tежина на шпорет (кг) 96,5кг

Десен / лев издувен гас

Дијаметар за извлекување на чад (mm) ø120

Гориво дрво и јаглен

Боја Бела, Крем


0 Коментари

MBS Magnum S


Димензии на шпоретот (ШxВxД mm) 865x1070x660

Димензии на рерната (ШxВxД mm) 270x350x470

Димензии на каминот (ШxВxД mm) 270x270x350

Моќност (kw) 11/12

Степен на искористеност – дрво / јаглен (%) 89/85

Греење капацитет 55m2-72m2 (дрво) 60m2-78m2 (јаглен)

Тежина на шпорет (кг) 205кг

Чад издувните врати / центар

Пречник на чад (mm) ø120 / ø13

Гориво дрво и јаглен

Боја Црвена, Црна, Крем, Бодра, Кафеава


0 Коментари

MBS Thermo Pellet 20kw


Димензии (ВxШxД): 1168x596x713mm

Јачина:  20 kw

Топлотна моќ на Вода: 14,2 kw

Топлотна моќ на Околина: 5,8kw

Јачина На Електричен Дел: 500 w

Волумен на Котел: 46 литри

Степен на искористенос: 92,14%

Издувен чад : Позадинско / Ø 80mm

Тип на Гориво: Пелет

Неделно Програмирање (до седум дена унапред) / Автоматско пуштање / Далечинско управување


0 Коментари

Thermo Vesta


Димензии(ВxШxД): 890x455x440mm

Димензии на Ложиште (ВxШxД): 400x213x343mm

Јачина (Дрво / Јаглен): 8 kw / 11 kw

Топлотна моќ на Вода(Дрво / Јаглен): 6,5 kw / 9 kw

Топлотна моќ на Околина(Дрво / Јаглен): 1,5 kw / 2 kw

Волумен на Котел: 4 li

Степен на искористенос (Дрво / Јаглен): 83% / 82%

Издувен чад : Централно / Позадинско / Ø 120mm

Тип на Гориво: Дрво, Јаглен

0 Коментари

Thermo In


Димензии(ВxШxД): 984,5x650x530mm

Димензии на Ложиште (ВxШxД): 310x415x400mm

Јачина (Дрво / Јаглен): 16 kw / 19 kw

Топлотна моќ на Вода(Дрво / Јаглен): 8 kw / 8 kw

Топлотна моќ на Околина(Дрво / Јаглен): 8 kw / 11 kw

Волумен на Котел: 23 li

Степен на искористенос (Дрво / Јаглен): 88% / 87%

Издувен чад : Централно / Ø 150mm

Тип на Гориво: Дрво, Јаглен

0 Коментари

Thermo Vulkan Plus


Димензии(ВxШxД): 1171x650x556mm

Димензии на Ложиште (ВxШxД): 280x425x425mm

Димензии на Рерна(ВxШxД): 270x350x470mm

Јачина (Дрво / Јаглен): 24 kw / 23 kw

Топлотна моќ на Вода(Дрво / Јаглен): 15 kw / 14 kw

Топлотна моќ на Околина(Дрво / Јаглен): 9 kw / 9 kw

Волумен на Котел: 18 li

Степен на искористенос (Дрво / Јаглен): 85% / 86%

Издувен чад : Централно / Позадинско / Ø 150mm

Тип на Гориво: Дрво, Јаглен

Бои- boi boi

0 Коментари

Thermo Vulkan S


Димензии(ВxШxД): 808x650x545mm


Димензии на Ложиште (ВxШxД): 290x405x400mm


Јачина (Дрво / Јаглен): 19,7 kw / 24,8 kw


Топлотна моќ на Вода(Дрво / Јаглен): 14 kw / 14,6 kw


Топлотна моќ на Околина(Дрво / Јаглен): 5,7 kw / 10,2 kw


Волумен на Котел: 24 li


Степен на искористенос (Дрво / Јаглен): 86% / 85%


Издувен чад : Централно / Позадинско / Ø 150mm


Тип на Гориво: Дрво, Јаглен


Боиboi boi


0 Коментари

Крај на страницата

Нема повеќе страници да се исполнат.